Racketstrenging

Racketstrenging

Racketstrenging

Vi anbefaler deg å gå for en multifilamente strenger. Hvis du investerer i en god racket, bør du samtidig investere i en god streng. De ulike racketprodusentene leverer ikke sine toppracketer med høykvalitets strenger, ettersom høykvalitets strenger må være ferske og mister mye av spenningen når det blir sendt racketer fra Asia til butikkene i Europa. Det ville vært bortkastede penger å strenge racketene med dette. En god streng vil ha utrolig stor effekt på spillet ditt, kanskje opptil 30%, som mange proffe spillere kan bekrefte.

Våre ansatte er opplært til å gi deg best mulig råd angående strenger. En høykvalitets streng koster 350,- til 500,- (inkludert arbeid), men igjen er dette absolutt verdt det. Vi leverer 6 forskjellige typer strenger med forskjellige mål.

Syntetiske strenger:

Syntetiske strenger er for det meste høyteknologiske produkter som stadig blir forbedret for å bringe deres spillbarhet i samsvar med naturlige tarmstrenger (tidligere ble det brukt tarm fra katt), men beholde fordelen av syntetiske materialer som feks. høyere holdbarhet. Det er et stort mangfold av ulike konstruksjoner og materialer. La oss kort forklare de viktigste kategoriene:

Nylonstrenger:

Den desidert mest brukte strengtypen. Nylonstrenger er blant de mest fornuftige squashstrenger og er vanligvis laget av en enkelt nylon kjerne og ulike resistente omslag. På grunn av sine utmerkede dynamiske egenskaper er nylon (polyamid) godt egnet som materiale for squashstrenger. Det høye antallet ulike typer konstruksjoner (omslagsmateriale og omslagsvinkel) påvirker strengens spillegenskaper betraktelig. Som en tommelfingerregel kan nylonstrenger med flere omslag anses høyere klasse enn ett enkelt omslag nylonstrenger. Omslagene reduserer spenningstap som vanligvis oppleves med nylonstrenger. De viktigste kjennetegnene er at nylonstrenger er holdbare og billige.

Multifilamente strenger:

Det som sørger for at syntetiske strenger får en spillbarhet på lik linje med tarmstrenger, er mange mikrofibre (som kan være av mange forskjellige materialer) tvunnet sammen til en streng, som er viklet med en resisant deksel. Fordel: høyere elastisitet og bedre spillbarhet. Ulempe: multifilamente strenger har tendens til å ryke raskt når det ytre omslaget er skadet (strengene flises). Disse strengene koster mer enn nylon strenger på grunn av den komplekse produksjonsprosessen.

Vi selger hovedsaklig multifilamente strenger av høy kvalitet og de 2 grunntypene er:

1. Syntetisk tarm, som er den som ligger nærmest naturtarm. Denne strengetypen har et sprøtt belegg rundt av multifilamente mikrofibre. Denne strengen er flott for armen og gir herlig “touch”. Vi anbefaler naturlig farge eller grønn farge, siden dette gir best grep. De fleste proffe squashspillere elsker disse typene strenger. Vi tilbyr denne typen strenger i 2 forskjellige diametre.

2. Regelmessig multifilament, som gir ekstremt grep på ballen på grunn av strengens rue overflate. Vi tilbyr flere forskjellige typer i 3 forskjellige diametere. Denne typen strengen er litt billigere priset enn syntetisk tarm.

Diverse informasjon om strenger:

For å få det beste ut av racketen din må du gjøre litt mer enn bare å bruke den beste strengen. Valget av den riktige spenningen i strengen er omtrent like viktig som valg av rackettype. Som en generell regel: jo mer spenning du har på strengen jo mindre kraft du får og jo mer kontroll får du. Med lavere spenning får du mer kraft, men mister også kontrollen. I alle fall bør du prøve forskjellige spenninger i strengene. Hvis du spiller bedre -flott!, -men hvis du ikke gjør det, kan du komme tilbake til den gamle spenningen neste gang. For å vise deg effekten ulike spenninger har på strengen og hvilken ytelse diameteren på strengen kan gi har vi laget følgende tabeller:

Strengespenning

Kraft

Kontroll

Holdbarhet

Følelse

Komfort

Løs

Mer

Mindre

Mer

Mer

Mer

Hard

Mindre

Mer

Mindre

Mindre

Mindre

Strengemål

Elastisitet

Holdbarhet

Spinn

Følelse

Komfort

Tynn

Mer

Mindre

Mer

Mer

Mer

Tykk

Mindre

Mer

Mindre

Mindre

Mindre

For å øke holdbarheten på strengene bør du ikke utsette racketen for ekstrem varme, kulde eller fuktighet. Derfor bør du alltid ha racketen i vesken og inne i romtemperatur. Ikke i utebod, garasje eller bagasjerom.

Strengene mister elastisitet med tiden -hvor fort avhenger av kvaliteten på strengene. Dette har en negativ effekt på spillbarhet, spillere med en følsom arm vil føle dette raskt. Generelt bør du ikke bruke strengene lenger enn 2 til 3 måneder; da er det på tide med racketomstrenging.

Strengemål

Diameter (omtrent)

1.25

1.25 mm

1.20

1.20 mm

1.15

1.15 mm

1.10

1.10 mm